Wil jij je auto kopen of verkopen? Als je een auto koopt of juist gaat verkopen moet je op aantal factoren heel goed opletten. Als de verkoop of koop van een auto via een erkende dealer gaat heb je hier meestal garantie op. Bij koop of verkoop van je auto via een advertentie site of particulier is het raadzaam om op deze factoren goed op te letten.

Auto kopen

- Is er zichtbare schade aan de auto?
- Zit de auto onder slijtage?
- Is er lekkage aan de auto?
- Is de kilometerstand correct?
- Zit er garantie op de auto?

Auto verkopen

- Zelf verkopen levert altijd meer op.
- Zorg dat de auto van binnen en buiten schoon is.
- Olieniveau, ruitenwisser vloeistof, koelvloeistof, bandenspanning en reserveband in orde?
- Laat ruimte om te onderhandelen bij auto verkopen.
- Proefrit maken, altijd zelf ook meerijden!

Populaire autoverkoop methoden

Nu er honderduizend-verkoopsites zijn waar je van je tweedehands auto af kunt, evenals 'vergelijkingswebsites' voor verzekeringen, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Hoe verkoopt u op de beste wijze uw auto, ook indien het een heuse Oldtimer betreft?

Autoverkoop methoden

-Ten eerste, als het u enigszins lukt en u niet huiverig bent voor vreemden over de vloer, dan kunt u voor de hoogste prijs het beste uw auto zelf verkopen op Autotrack en dergelijke particuliere autoverkoop websites.

-Het is echter niet altijd de snelste manier. Kiest u voor een autohandel, of een dealer, dan zult u zelf het bedrijf moeten bezoeken en hebt u geen vervoer terug naar huis (soms krijgt u een terugrit aangeboden). Daarnaast ligt de prijs voor de auto altijd wat lager dan bij directe verkoop aan een particulier. Maar van verkoop bent u in principe verzekerd.

-Een oude tweedehands auto verkopen vergt een andere verkoopwijze, vooral wanneer de auto beschadigd is, een oldtimer is, of juist onderhevig is aan hoge reparatiekosten. U komt dan bij een tweedehands auto opkoper terecht die de auto of laat slopen, of de auto verkoopt voor exportdoeleinden. In bepaalde gevallen, zoals bij de inkoop van een Oldtimer wil een tweedehands auto opkoper nogal eens een bemiddelende rol opnemen, door in te spelen op vraag en aanbod.

-Auto export is vooral geschikt voor auto's die niet meer dan circa 100- tot 1000 euro zullen opleveren. Het gaat dan om sloop- en schadeauto's. Dergelijke bedrijven bieden de klant vaak als bonus de gratis ophaalservice van de auto (in sommige gevallen kan het zelfs niet anders als de auto niet meer vervoerbaar is, of geen geldige APK keuring bezit).