Heb je online een mooie auto gezien? Dan is het een aanrader dat je eerst even de gegevens checkt. Dit kan natuurlijk via autokentekencheck. Hierdoor kom je achter de echte gegevens van de auto.

Kenteken Bewijs

Deze bestaat weer uit een kentekenbewijs en een kentekenplaat. Het kentekenbewijs is het papieren bewijs en de plaat is de nummerbord plaat, waarmee je auto wordt geidentificeerd. Deze bestaat uit een kenteken nummer in combinatie met voertuig gegevens, persoonsgegevens en het chassisnummer.

Het eerste Nederlandse kenteken werd in 1898 geintroduceerd. Het bevatte enkel het cijfer een. In augustus 1899 waren er 168 kentekenplaten uitgegeven. In 1906 werd dit systeem afgeschaft. Vanaf die tijd werd er een nieuw systeem gebruikt. De nummerbewijzen werden toen per provincie uitgegeven. Elk nummerbord begon met een of twee letters, waarin werd aangeduid uit welke provincie de auto kwam. In 1951 werd dit systeem weer aangepast.

De kentekens werden toen landelijk uitgegeven. Er ontstond een systeem waarin drie groepen van twee letters of twee cijfers gecombineerd werden. Dit systeem wordt ook wel sidecode genoemd.